Школа развива интелектуалния потенциал на подрастващите

03 Сеп 2018 16:29

Нов образователен проект стартира в Пловдив тази есен. “Червено” - школа за личностно развитие и комуникативни умения ще обучава ученици от начален (1-4 клас), среден (5-7 клас) и горен курс (8-12 клас). Целта е да се развива интелектуалния потенциал на подрастващите, социалните им и и комуникативни им умения, да се градят интелигентност и ценни личностни качества, да се трупат култура и знания.

“Модерните технологии са превзели живота ни. Учениците все повече време пребивават във виртуалния свят, посредством смартфони, таблети, компютри и в резултат на това губят представа за реалността, социалните им сетива закърняват, не могат да общуват. Забързаният ритъм на живота отнема от родителите времето за реална комуникация с децата. В училище претовареното учебно съдържание не предполага преподаването на най-важните уроци – как да бъдем хора, как да живеем пълноценно заедно. В отговор на всичко това създадохме Червено”– каза директорът на школата Весела Балева.

“В Червено търсим нови подходи към подрастващите и адаптираме старите, за да има ефект образователния процес. Задълбочаването на познанията на учениците по култура на поведение, етикет и протокол ще ги направи по-приспособими и няколко стъпки по-успеваеми от околните. Заедно с утвърдените морални норми, ще ги направи по-добри и завършени личности, които ще търсят и създават красивото във всяка сфера на нашия живот и ще променят света към по-добро”– допълни тя.

По-малките ученици ще се учат да общуват под ръководството на педагог. Посредством дидактични игри те ще разговарят, разсъждават, изразяват чувства и емоции. Класическата музика, изобразителното изкуство и литературата неизменно ще присъстват в обучителния процес, а срещите с изявени личности и творци ще разширяват кръгозора на децата като пример за успех и подражание.

За по-големите ученици школата предлага обучение с изцяло практическа насоченост в два модула - Социални и комуникативни умения и Презентационни умения. Знанията, които ще придобият в “Червено” ще им бъдат полезни не само в училище, но и след това. В първия модул Социални и комуникативни умения ще научат как да се държат в обществото, да взаимодействат с другите пълноценно, да умеят да слушат, да вникват в чутото, да се изразяват, да създават трайни взаимоотношения.  От втория модул Презентационни умения ще се научат да показват себе си, идеите си, способностите си, да говорят пред аудитория.

Моделът на обучение е в групи до 12 човека. В зависимост от избрания план посещенията са веднъж или два пъти седмично по един астрономически час на занятие, в интервала 16-19 часа (за ученици от начален и среден курс). За обучението на учениците от горен курс занятията са в продължение на един месец за всеки модул, веднъж седмично в рамките на два астрономически часа.

 “Червено” – школа за личностно развитие и комуникативни умения се намира в сградата на Кепитъл сити център, бул. Христо Ботев“ №49, ателие 9. Входът е точно откъм булеварда. Телефонът за контакт и записвания е 0885 826 438. Повече информация за школата може да се намери във Facebook на school.red и на www.markcomm.org

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu