Общинарите дадоха зелена светлина за продажбата на два имота от 20 дка за 20 млн лева в Западен

27 Сеп 2018 14:09

 

С 30 гласа ЗА, 13 Против и един Въздържал се общинските съветници одобри продажбата на два имота от 20 дка на стойност над 20 милиона лева на булевардите "Свобода" и "Копривщица". Дебатите бяха отново бурни, като съветникът от групата на ВМРО Камен Шишманов предложи депозитът за участие в търга да се намали от 30 % на 10 %, а стъпката на наддаване да бъде 99 хиляди лева. Според зам.-председателят на ОбС така ще се даде възможност на повече фирми да участват в търга. "Беше ясно, че всичко е за "Винпром Пещера", подчерта Шишманов.

Веселин Маневски от ГЕРБ призова колегите си да не се явяват рекламни лица и да не споменават имена на конкретни фирми, тъй като медиите след това ще ги цитират.

Георги Колев от ЗС "Александър Стамболийски" се обърна към Шишманов с думите: Ами купувайте...страшна далавера е - за 20 млн. лв. Той допълни, че "Този влак ще мине през Пловдив, само че пътниците в него ще бъдат само корумпираните, а другите - бавни като нас, ще гледаме отстрани."

Колко други фирми могат да извадят 7 млн. лв.за депозит, категоричен бе Шишманов. Не демонизирайте фирмата - не може с лека ръка да задраскваме някого заради инвестиционни намерения, каза Георги Колев.

Аз нямам пари, не мога да си купя този имот, който има пари - той ще си го купи. Г-н Шишманов също не може да си го купи, заключи шефът на групата на БСП Николай Радев.

Мнозинството отхвърли с гласуване предложението на Камен Шишманов. Съветниците отхвърлиха и предложението на съветника Костадин Гаров средствата от продажбата на двата имота да се вложат в строителството на три детски градини.

На гласуване не бе подложено предложението на Слави Георгиев от групата на патриотите средствата за продажбата да отидат за строителството на "Модър - Царевец", тъй като председателката Савина Петкова обясни, че това е вписано в самото предложение и парите ще бъдат насочени към този проект. Само ден преди днешната сесия кметът Иван Тотев обяви, че с парите от продажбата ще се финансира връзката между районите Западен и Южен.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu