В „Северен“ стартира конкурсът „От приказка в приказка“

02 Окт 2018 14:38

В район „Северен“ тази есен започна реализирането на проекта „Дъга на творчеството“, който е насочен към изява и развитие на творческите сили на деца и ученици. Литературен конкурс „Ботев и след него“ и конкурс за рисунка „4-те годишни времена. Палитра“ ще ангажират вниманието на ученици от различни възрастови групи, а за най-малките – възпитаниците на детските градини, е предназначен конкурсът „От приказка в приказка“. Целта на организаторите му е всяко дете да съпреживее вълшебството на приказката и като зрител, и като изпълнител на роля, и като начинаещ четец пред публика.

Откриването на поредицата от изяви „От приказка в приказка“ започна с щастливите деца на ДГ „Марица“, където техни специални гости бяха заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на кметството Д.Йорданова и гл.експерт „Образование и култура“ Н.Нончева. Г-жа Лариса Кътова поздрави малките стопани на „Марица“ и им пожела вълнуващи мигове с книгите. Учители и деца с нетърпение и любопитство посрещнаха Разказвача на приказки К.Иванов и Мая Бочева–Уики, автор на детската образователна мултимедийна поредица „Туй-онуй“. Гостуването им е първа стъпка към осъществяване на благородното начинание да приобщят най-малките към писаното слово, да възвърнат интереса на по-големите ученици към света на книгата.

 

С книжката „Колко е часът?“ в ръце малчуганите поеха по пътя на вълшебната история, презентирана и на екран, за да се срещнат с Любка Любопиткова и добрата вещица Звездна, които ги поведоха из лабиринтите на приказното. Сладкодумен водач на децата, М.Бочева ги увлече в образователни игри, в които всички активно се включиха. Макар поизморени от многото емоции, малките любопитковци обсипаха артистичната водеща с въпроси за създаването на буквите, рисунките, книжката. Многогласно изразено бе желанието на децата за нова среща с приказния свят на книгите, които забавляват, учат и увличат.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu