Кметът Тотев пътува през ноември за Холандия да вземе ключа за ЕСК

10 Окт 2018 13:27

 

Работи се по съпътстваща програма за ЕСК и още една сцена на площад "Съединение", както и в Капана, поясни замислите градоначалникът. Той смята, че събитието ще бъде много голямо, повече от един час ще бъде откриването, ще има събития за всяка едно възрастова група. На 24 ноември кметът ще посети Леоварден, Холандия за да му бъде връчен официално ключът за поемане на щафетата за ЕСК на Пловдив.

Във връзка с проектите за европейското домакинство се работи по кино „Космос“, защото и там ще има обществено обсъждане. Общината ще може да изменя проектът, каза кметът.

Проектът за площад „Централен“ е готов и подписан в НИНКН, изпратиха ни копие на цялата документация. Това съобщи кметът Иван Тотев и поясни, че следва плащане и приемане, като официално утре цялата преписка ще бъде в Пловдив.

В сряда на 17 октомври от 14 часа ще бъде организирано представяне в Дома на културата. То ще бъде водено от архитект Румяна Пройкова, ръководител на проектантския екип.

Изпълнителят от фирма „Драгиев“ е на посещение за проучване в Северна Гърция и Македония за заявка на материалите за строителството - гранит и мрамор.

 

Сумата за площад Централен е над 7 млн. лева.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu