Пловдив е отличен в конкурса Екообщина 2018

11 Окт 2018 08:33

Пловдив, Бургас и Добрич са сред отличените в конкурса "Екообщина 2018". Церемонията се състоя във Френския институт в столицата.

С две нови категории посрещна третата си годишнина у нас конкурсът, организиран от Френското посолство под патронажа на Президента на Република България.

В новата категория "Устойчиво управление на публичните пространства" първите призьори са Бургас и Чипровци, а в другата нова категория “Спорт и гражданско общество” бяха отличени Ruse Go и "Черно море ултра" - Варна. За устойчиво управление на отпадъците наградата отиде при Павликени и Пловдив, а за устойчиво управление на водите - при община Етрополе. За енергийна ефективност на сградите бяха наградени Кнежа и Добрич.

 

Награди в категория "Устойчива мобилност" тази година не бяха раздадени.

България е втората страна в света, в която Франция реализира платформата за диалог между институциите "Екообщина". У нас тя се реализира с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и Министерството на околната среда и водите. А тазгодишните награди бяха връчени на церемония във Френския институт.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu