Сдружение опита да измами ОбС Пловдив с фалшиви документи от институции и ЮНЕСКО

11 Окт 2018 10:26

ОбС Пловдив отхвърли точката за благотворителен концерт на сдружение "Всички заедно за една кауза", внесена от общинския съветник Айри Мурад, която се оказа пълна измама.

Според предложението в зала Колодрума на 19 октомври трябва да се проведе благотворителен концерт, на който ще пее народната певица Николина Чакърдъкова, която също не е знаела за ангажимент към мероприятието. Оказва се, че приложеното от организаторите сканирано копие на писмо от Българския комитет на ЮНЕСКО, е фалшиво.

Печатът, който е положен върху писмото, с което уж от световната организация заявяват, че концертът ще мине под тяхната егида, е на регионалния клон на ЮНЕСКО в Благоевград, който е закрит още през 2016-та година

Парите щели да отидат за закупуване на медицинска апаратура, обявиха след това пред журналисти шефът на сдружението Илия Ангелов и неговият заместник Теофил Кирилов. Хората от сдружението изкараха различни версии, от кога са знаели за фалшивите документи и обвиниха други двама, че са ги измамели - Сергей Димитров и Венцислав Манчев. Последният бил работил в ЮНЕСКО и дал документите и обещанието да се плати 15 000 лева за участието на Николина Чакърдъкова.

По документи концерта, за който вече върви реклама по радиата, е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и с генералното съдействие на ЮНЕСКО. Продадени са над 2000 билети за негонего.

Съветник №1 Савина Петкова обаче разнищи тоталната далавера, внесена в пловдивския общински съвет.

Петкова уточни, че в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на генералния представител на българската мисия на ЮНЕСКО . Поставените печати в приложените документи обаче са на студентска организация за образователен обмен от Благоевград АИЕСЕК и на Българо-виетнамска промишлена палата.

Документът, представляващ подкрепата на ЮНЕСКО носи парафа на Венцеслав Манчовски, за когото проверката е установила впоследствие, че е заемал заеманата от него за кратко време позиция „секретар” и „сътрудник” още през 2016 г. След отказа на местния парламент да утвърди предложението, вносителят Айри Мурад заяви, че съжалява, че е подведен и не е проверил истинността на фактите.

 

В залата не стана ясно дали са сигнализирани Прокуратурата и полицията за тази измама, в която е замесена институция като ЮНЕСКО.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu