Прокуратурата започна разследване на благотворителния концерт на Сдружение Всички заедно за една кауза

11 Окт 2018 17:11

Районна прокуратура-Пловдив започна досъдебно производство за документно престъпление по подаден сигнал в сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Пловдив. Сигналът е подаден във връзка с действията на лица, твърдящи, че са представители на българска фондация и организиращи благотворителен концерт за събиране на средства за болни хора. Срокът за разследването е двумесечен.

Днес Сдружение „Всички заедно за една кауза” опита с подправени и фалшиви документи да измами Общински съвет Пловдив. Под единият документ печатите не съответстват на институционалната подкрепа/ЮНЕСКО/ на събитието в помощ на болни деца и закупуване на медицинска апаратура. В направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на генералния представител на българската мисия на ЮНЕСКО. Поставените печати в приложените документи обаче са на студентска организация за образователен обмен от Благоевград АИЕСЕК и на Българо-виетнамска промишлена палата.

Документът, представляващ подкрепата на ЮНЕСКО носи парафа на Венцеслав Манчовски, за когото проверката е установила впоследствие, че е заемал за кратко време позицията „секретар” и „сътрудник” още през 2016 г. След отказа на местния парламент да утвърди предложението, вносителят Айри Мурад заяви, че съжалява, че е подведен и не е проверил истинността на фактите.До този момент в мрежата на ИВЕНТИМ са продадени около 2 000 билета на цени от 10 и 20 лв.

 

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu