Борисов отрязал "Джи Пи Груп" за пътните европроекти /снимки/

12 Окт 2018 17:04
ДЖИ ПИ ГРУП трябва да бъдат извадени от проектите с европейско и държавно финансиране. Възложил съм на шефа на АПИ Светослав Глосов да намери законов начин това да се случи още днес", заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Той подчерта, че не може да допусне при толкова усилия, които полага правителството, и единствените претенции към строителните компании са срок и качество, да се случват лоши строежи на пътища.
 
На шефа на АПИ Светослав Глосов е разпоредено да се извършат проверки и относно работата до момента на "Джи Пи Груп".
 
По информация на Глосов в момента "Джи Пи Груп" участват в проект по линията на трансграничното сътрудничество за изграждане на пътя от Кърджали до новия граничен пункт до Рудозем, но този договор не може да бъде прекратен.
 
Шефът на АПИ обясни обаче, че ще има проверка на две други участия на фирмата в изграждането на инфраструктурни обекти.
 
"Издал съм заповед на Глосов - проверки навсякъде, фирмите които не спазват правилата, да не участват... Няма да се занимавам всеки ден с това кой бърка асфалта...", коментира Борисов по време на инспекцията на ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Никакви компромиси, призова Борисов и поиска от Глосов да мине да направи проверка навсякъде.
 
В Мулдавския манастир премиерът Борисов заяви, че правителството е готово да финансира изграждането на водопровод до Светата обител, както и да бъде извършен цялостен ремонт на камбанарията и западното крило.
 
През 2010-а година пожар изпепели цялото източното крило и част от северното. Министерски съвет отпусна 515 000 лева за възстановяването на изгорелите манастирски сгради.
Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu