Представители на Община Окаяма садиха вишни край Младежкия център, зам.-кмет проговори на японски

07 Ное 2018 15:58

 

 

Три дръвчета от вида японска вишна засадиха днес заместник-кметът Георги Титюков и Такео Йошида и Хироши Гото, представители на Община Окаяма, специалисти в областта на спорта. Общо 30 дървета бяха засадени днес в района на Младежки център – Пловдив. Замкметът по спорт и младежки дейности показа и владеене на японски. Много гледах сериала Шогун, заяви на японските гости Титюков. Спортната зона ще бъде обогатена с екзотични видове като магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър, ливански
кедър, кактус, блатен кипарис, османтус, ликуидамбър, плачещи рози и др.

Каква е дейността на Младежкия център, как привличат все повече млади хора и как реализират все по-успешни и интересни проекти представи екипът на ОП „Младежки център – Пловдив“ начело с директора Димитрия Тодорова – Андонова.

Такео Йошида и Хироши Гото са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, след като през 2016 г. беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Всяка година между побратимените градове Пловдив и Окаяма се провежда ежегоден обмен на ученици за по 1 седмица.

През 2017 година 10 деца от Япония бяха в Пловдив 1 седмица, и гостуваха на семейства на ученици от ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, имаха културна програма.

През 2018 година 10 ученици от Пловдив посетиха Япония. През 2019 година 8 деца ще пристигнат от Япония в Пловдив и 8 ще заминат за една седмица.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu