Коледна елха грейна в Пловдив, кметът Иван Тотев пожела специална Нова година за пловдивчани /снимки+видео/

30 Ное 2018 18:54

 

Коледната елха грейна на площад Стефан Стамболов пред община Пловдив. Светлините бяха запалени тази вечер след като кмета Иван Тотев и децата от вокална формация „Омайниче" отброиха от 10 до 1. Заедно с 4000 лампички небето бе озарено от пищна заря.

Елхата в Пловдив е украсена с червени и сребърни топки, съчетани с малки, средни и големи звезди. На върха има мигаща светлина, а около елхата е опасан гирлянд, който свети вечер и през нощта.

Елхата е изкуствена и е доставена от Раковски, където е единственият на Балканите производител на елхи. Монтирана е на голяма дървена платформа върху фонтана пред общината. Сглобена е от конусовидни пръстени, всеки висок над 70 см. Елхата тежи един тон, а украсата по нея е близо половин тон.

Преди включването на светлините кметът Иван Тотев отправи тардиционния си поздрав към пловдивчани. Той отбеляза:

В навечерието сме на най - светлите празници в един месец, който е изпълнен с положителни, много топли емоции. Месец, в който си даваме равносметка какво сме свършили през тази година, хората, които са около нас, домовете ни и очакваме Рождество - един прекрасен ден и със затаен дъх очакваме и Новата година.

Една много специална Нова година за нас пловдивчани. На 12-ти януари всички заедно ще открием и старта на Европейска столица на културата!

За доброто празнично настроение на пловдивчани и гости на града създадоха освен малките "Омайниче"-та, гайдарският състав „Родопчани“ и Фолклорният танцов ансамбъл „Седенчица“.

 

 

 

 

Main Menu