27 пловдивски гимназии и училища имат нови директори

06 Дек 2018 19:39

Началникът на Регионалното управление по образование в Пловдив Иванка Киркова днес съобщи, че са приключили конкурсите за директори на 27 училища в града и областта. Остават с временно изпълняващи длъжността ОУ „Стоян Михайловски“ и НУ „Климент Охридски“ в Пловдив, съобщи Радио Пловдив.

 

Начело на Математическата гимназия в Пловдив ще застане Веселина Карапеева, която ще замени на поста доц. Ивайло Старибратов. Карапеева е била досега експерт по професионално образование в РУО.

Директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ ще бъде Вихра Ерамян, която девет години е заместник-директор на училището и временно изпълняваше поста след кончината на дългогодишната директорка Мариана Димитрова. Там надпреварата е преминала при трима явили се кандидати.

Професионалната гимназия по автотранспорт в Пловдив ще бъде с нов директор. Това е Ваня Парашкевова, която до този месец бе временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Свети Седмочисленици“.

Едно от най-препочитаните училища в Пловдив до 7 клас ОУ "Душо Хаджидеков" е с нова директорка. На мястото на дългогодишния директор Георги Стефанов е назначена Грозденка Николова.

Нови директори има и в училища в Асеновград, Карлово, Стамболийски, Хисаря и на други места.

Main Menu