Спас Гърневски: От ГЕРБ лекуваме това, което БСП съсипаха за 64 години

08 Дек 2018 13:56

 

"От ГЕРБ лекуваме това, което БСП съсипаха в продължение на 64 години", заяви народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски пред БНТ.

„След успехите на България по време на Европейското председателство и във външната политика, стигаме до заветните 120 милиарда лева БВП“, коментира Гърневски. И допълни: „БСП ги стяга чепика там, че когато управленската ни програма се изпълни през 2021 година, тогава няма как да не последват още два мандата на ГЕРБ, за да излекуваме всичко в тази държава, която те съсипаха.“

Гърневски е видял в казаното от президента Румен Радев желание за повече власт. По думите му държавният глава обвинявал непрекъснато кабинета в корупция без да дава нито едно доказателство.

Освен това Радев не бил наясно с управленската програма на ГЕРБ, защото не бил поканил премиера, за да се запознае с нея.

Народният представител припомни данни за повишението на минималната работна заплата в сравнение с времето на кабинета на Орешарски, както и тенденциите за напред.

,,Не искам да бъда министър-председател или какъвто и да е министър. Искам да бъда човек, който като върви по улиците, да вижда усмихнати хора'', допълни Гърневски.

Александър Симов от БСП опонира на Гърневски с тезата, че президентът има право да назовава недостатъците на управляващите, защото "това е демокрацията".

Main Menu