Цвета Караянчева: Бюджет 2019 ще подобри живота на българските граждани

17 Дек 2018 16:32

 

Решение на правителството е да се харчи бюджетният излишък и мисля, че средствата се харчат за реални обекти и за неща, които да се свършат. Това обяви пред журналисти в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Виждате, че днес се открива един от участъците на АМ „Струма”. Там, където има път, има и живот”, добави Караянчева. Според нея когато има добри пътища и магистрала, има и много инвеститори, които се интересуват от съответния регион.

„По този начин ще направим възможно България да стане една привлекателна дестинация за инвеститорите”, отбеляза председателят на Народното събрание. По думите ѝ е видно, че безработицата у нас намалява, икономическият ръст се увеличава и това ще подобри живота на българските граждани.

Цвета Караянчева каза още, че с удоволствие ще присъства на откриващото събитие на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата, което ще се проведе на 12 януари 2019 година.

 

Цвета Караянчева определи изтичащия политически сезон като "много динамичен, с много конфликти, но и с много свършена работа". Като финал на всичко и като цялостно представяне на правителството и политиката на мнозинството Караянчева посочи приетия преди седмица бюджет за 2019 година, който определи като "добър бюджет, с много добри икономически показатели, с много средства за политики и оценен от всички".

 

Запитана как ще коментира факта, че президентът Румен Радев даде на Конституционния съд части от него, председателят на Народното събрание отговори, че "президентът има винаги право на мнение, но нека видим какво ще кажат магистратите". Мисля, че българските граждани догодина ще имат възможността да усетят силата на бюджета, който приехме, каза още Караянчева.

В Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на церемонията по връчването на годишните награди "Чудесата на България". Сред отличените беше Пловдив, който получи наградата за европейски принос и Археологическият музей в града за мащабните разкрития на могилата Малтепе.

Признание е за нас да получим награда за популяризиране на културно-историческото наследство на европейско ниво., коментира Иван Тотев.

Директорът на Археологическия музей в Пловдив Костадин Кисьов също беше един от отличените за работата му по обекта Малтепе.

Според него този обект ще се превърне в една археологическа находка на световно ниво.

Директорът на НИМ Бони Петрунова получи наградата Археолог на годината за откритото от 14 век съкровище в Калиакра

Main Menu