Иван Тотев: Икономическият ефект от ЕСК ще продължи няколко години

03 Ян 2019 20:23

В Пловдив има много възможности за провеждане на събития - Античният театър, Домът на културата „Борис Христов“, Драматичният театър, голямата спортна зала, заяви в предаването ”Още от деня” пловдивският кмет Иван Тотев по повод обявяването на града на тепетата за европейска столица на културата.

Кметът обясни, че още след избора на Пловдив за европейска столица на културата популярността на града извън границите на страната е започнала да расте и това продължава и до днес. Тотев обясни, че за три години броят на туристите се е утроил. Според кмета на Пловдив икономическият ефект от това домакинство ще продължи няколко години.

 

Официалното началото на домакинството ще бъде дадено на 12 януари в Пловдив със спектакъла "Ние сме всички цветове", в който се очаква да се включат 1500 артисти. „Стартът е на 12 януари, което е едно от най-мащабните събития, които ще имаме. Това е кулминацията на един откриващ уикенд, който започва още от петък“, каза пловдивският кмет.

 

Сцената за откриването е висока 30 метра. Община Пловдив е подготвила 20 хиляди шалове и одеяла с логото на „Пловдив 2019“, за да не им е студено на зрителите. Освен това ще бъдат обособени топли точки за раздаване на чай. Има изложба, която разказва за тютюневата индустрия в града. Тя започва в петък. На 12 януари след официалната програма продължаваме с програми на различни локации в централната градска част. Затова беше важно тази сцена да бъде в централна градска част. На Пеещите фонтани ще има огнено шоу.

 

Единствената пътуваща колекция с 30 произведения върху фрагменти от Берлинската стена ще бъде показана в града под тепетата, като част от програмата.

 

 

Main Menu