Сняг и студ на Йордановден

05 Ян 2019 20:58

 

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През нощта започналото от северозапад увеличение на облачността ще обхване страната. Превалявания от сняг ще има главно в западните и централни райони на Северна България. Утре сняг ще превалява на повече места. По-съществени валежи ще има в Централния Предбалкан. Вятърът от северозапад ще се усили, ще е предимно умерен и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между минус 1 и 4 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1-3 градуса. Температурата на морската вода ще е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усилва.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

Main Menu