В Пловдив бе отбелязана тържествено 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев/снимки/

06 Ян 2019 14:29

С полагане на венци и цветя, днес в Пловдив бе отбелязана 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Ритуалът пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина се организира традиционно от Община Пловдив, като част от календара на културните събития на града, с участието на почетна рота, венценосци и военен духов оркестър от пловдивския гарнизон.

На церемонията присъстваха Председателят на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, бригаден генерал Явор Матеев, заместник областният управител на област Пловдив Димитър Керин, заместник-областния управител на област Кърджали Никола Чанев, директорът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков, кметовете на райони, общински съветници, Общественият посредник на община Пловдив, представители на общинската администрация, политически партии и обществени организации, детския отбор на ФК „Ботев“ Пловдив, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, медии и граждани.

Словото за делото и живота на великия българин бе произнесено от Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов“. Водещ на церемонията бе актьорът Петър Тосков.

Main Menu