Ромите започнаха да се изнасят от Войводиново, бутат 15 бараки

09 Ян 2019 12:53

Роми от циганската махала във Войводиново започнаха да се изнасят. Това съобщи днес на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков. След побоя над 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов и протестите в селото, циганите бързо се изнесоха от махалата.

Атанас Илков заяви, че тази сутрин около 20 роми са се появили в махалата и са започнали да си събират багажа.

Полицията е съставила 11 акта на ромите по закона - за документи за самоличност, за движение по пътищата.

15 са опасните постройки, които общинската администрация ще премахва.

"Продължава и тяхната работа днес по описване на незаконните постройки и съвсем скоро ще има премахване на опасните сгради", допълни директорът на пловдивската полиция.

На днешната извънредна сесия на Община Марица зам.председателят на ОбС Георги Какалов предложи да се приеме декларация за инцидента във Войводиново. Съветникът от ВМРО каза, че тя е в подкрепа на държавните институции за справяне на проблема.

Общински съвет „Марица“ прие декларацията, с която осъжда всички форми на физическа саморазправа и подкрепя мерките и действията, предприети от компетентните органи срещу подобни прояви.

С пълно единодушие Общински съвет „Марица“ реши да отпусне еднократна парична помощ от 1000 лв. за ефрейтор Валентин Димов от с. Войводиново, който бе пребит от роми.

 

Main Menu