Печат на тази страница

Граждани и политици препълниха залата на ОбС за обсъждането на Бюджет 2019 /Снимки/

10 Ян 2019 20:04

Общественото обсъждане на бюджета на Пловдив за 2019-та година премина при голям интерес от граждани и политици. Публичният дебат беше в залата на ОбС, а част от въпросите бяха за бул. Северен, Транспортният проект, пасарелката в Прослав, стадион Пловдив, проектът Модър-Царевец, обещани и неизпълнение проекти за площадки и паркове в града. Общинската админисърация беше оставила зам.-кметовете Розалин Петков, Александър Държиков и Георги Титюков да отговарят на гражданите. 

303 милиона лева е финансовата рамка на Бюджет 2019. Сумата е без преходния остатък от миналата година, който е 49 млн лева.

Капиталовите разходи възлизат на почти 60 милиона лева. 2,5 милиона лева от тях са за ремонта на площад „Централен“. За благоустрояване на южния бряг на река Марица градската управа предвижда близо 1,4 милиона лева, а за изграждане на Предгаровия площад – малко над 1 милион лева.

300 000 лева се заделят за стадион „Пловдив“, по 1 милион лева - за кино „Космос“, подлеза „Модър – Царевец“ и новия плувен басейн на Младост, а 500 000 лева са за реконструкцията на "Дондукова градина". За цялостната реализация на четирите проекта са нужни над 40 милиона лева, затова предвидените суми в Бюджет 2019 ще се ползват за изработката на проекти и стартиране на процедурите по възлагането на обществените поръчки.

За довършването на бул. „Северен“ се предвиждат 9, 9 милиона лева, 3 милиона и 300 хиляди лева се заделят пък за изграждането на многоетажен паркинг в „Западен“.

Част от другите инфраструктурни обекти, заложени за финансиране в Бюджет 2019 на Пловдив са нов спортен център на бул. „Дунав“ и разширението на траурния парк в „Северен“ .

 

За ремонт на улици, тротоари, подмяна на осветление и изграждане и реконструкция на детски площадки градската управа заделя почти 9 милиона лева.

За отчуждаване се предвиждат 2 милиона лева, а за изпълнение на план-сметката на „Чистота“ – малко над 35 милиона лева

Main Menu