Печат на тази страница

Засилени мерки за сигурност за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата

12 Ян 2019 08:56

Засилени мерки за сигурност взема пловдивската полиция за събитието по откриването на Европейската столица на културата в Пловдив.

23 КПП-та, снайперисти, жандармерия, СОБТ, НСО и частни охранители ще подсигуряват сигурността днес край 30 метровата кула. Това заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

"Ще бъдат обособени 23 КПП-та и ще се проверяват всички посетители. Мерките са като едно футболно дерби, но с едно голямо надграждане. Съгласно закона няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние, с огнестрелно оръжие или други застрашаващи предмети. Няма да се пускат лица с пиротехнически средства.", заяви шефът на полицията в Пловдив.

Със заповед на кмета Иван Тотев е забранено използването на дронове на откриващото събитие.

 

Във връзка с откриването на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ на 12 януари (събота) по 7 линии от основния вътрешноградски транспорт на територията на Пловдив се пускат извънредни рейсове. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. С делнично разписание, съгласно утвърдената общинска транспортна схема, ще се движат автобусите по линии №1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. До 24:00 часа се удължава и крайният им час на изключване.

Общината е осигурила 3 буферни зони за паркиране за автомобилите край Колодрума, от северната страна на Панаира и край стадион „Пловдив“. Забранява се паркирането по ул. „Иван Вазов“ от площада до ул. „Авксентий Велешки“ и на 3 малки участъка зад хотел „Тримонциум“.

Живеещите на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ ще могат да излязат на терасите и да гледат спокойно откриващата церемония, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

В града ще има патрули с автомати, но това е част от мерките за сигурност.

Main Menu