Печат на тази страница

Румен Радев: Нека представим достойно хилядолетното богатство и самобитните традиции на Пловдив

12 Ян 2019 12:47

 

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес към кмета и жителите на Пловдив за откриването тази вечер на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

 

През вековете културата е силата, обединяваща хората. Тя е посланието на предците към днешния свят, но и завета на съвремието към утрешните поколения, пише в посланието на държавния глава.

Уважаеми господин Тотев,
Уважаеми жители и гости на община Пловдив,
Приемете моите искрени пожелания за успех в реализирането на програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.
Целта на инициативата е да стимулира мисленето за култура в по-широк контекст. Да се акцентира върху значението и връзката й с различните сфери на обществения живот. Да се постигне сближаване на нациите в голямото семейство на Стария континент чрез идеи и прояви, представляващи културните забележителности на града – домакин.
През вековете културата е силата, обединяваща хората. Тя е посланиоето на предците към днешния свят, но и завета на съвремието към утрешните поколения.
Нека представим достойно хилядолетното богатство и самобитните традиции на Пловдив – най-стария жив град в Европа и един от най-древните градове в света. Нека предадем „заедно“ посланията на инициативата, запазвайки идентичността на родното изкуство и култура.

 

Румен Радев
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Main Menu