Печат на тази страница

Студ в Пловдив! Одеяла и шалове няма за хората, които са дошли за откриването на ЕСК 2019/снимки +видео/

12 Ян 2019 18:32

Приятна изненада поличиха зрителите дошли да наблюдават на живо откриването от 19 часа спектакъла „Ние сме всички цветове“, с който официално ще се открие Пловдив – Европейска столица на културата 2019, предаде репортер на PlovdivskiNovini.bg. В студената вечер хората взеха да питат на пропусквателни пунктове за одеялата или шалове, но хората от организаторите вдигат ръце и казват, че нямат. Странното е, че това е станало около 18 часа, а те трябваха да бъдат раздавани от 17:30 часа. Миналата седмица кметът на Пловдив Иван Тотев представи специалните одеяла и шалове за публиката, която ще бъде на откриването. Той обясни, че общата бройка е 30 000, а платената сума за тях е 25 000 лева. Около 10000-12000 души има в момента за откриването на ЕСК 2019.

Малко преди началото на спектакъла председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов мина покрай пощата, когато част от публиката взе да скандира "Оставка" към него. По-късно кметът на Пловдив преди речта си беше освиркан от публиката. 

Спектакълът тази вечер ще бъде реализиран под ръководството на артистичния директор и основател на “Phase7” Свен Сьорен Байер, чиято цел е да предостави на зрителите незабравимо преживяване. Сцената има капацитет да побере едновременно 1500 участника и да предостави на всички зрители добра видимост към зрелищния спектакъл. Пространството на двата булеварда – „Цар Борис III Обединител“ и „Мария Луиза“ ще се превърне в място за празненство.


Отправна точка на шоуто е разнообразието на Пловдив - град с 8 000-годишна история, съчетаващ в себе си множество култури и влияния. „РАЗНООБРАЗИЕ“ и „НИЕ СМЕ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ“ са ключовите послания в концепцията на откриващия спектакъл, свързани под мотото ЗАЕДНО. В общата картина са вплетени изпълнения на Теодосий Спасов, Валя Балканска и Шилер. В „Ние сме всички цветове“ ще участват над 200 кукери от целия регион, които да поставят началото на годината и да изгонят злото. 22-ма млади актьори от НГ за сценични и екранни изкуства в Пловдив вече репетират за своята роля на сцената на спектакъла. Техните връстници, които учат сценичен грим, ще отговарят за визиите на всички участници в шоуто. Емблематичният ансамбъл „Тракия“ ще има необичайна роля – на членовете му е поверена нова хореография в стил съвременен танц. Режисьорът Христо Намлиев подготвя сегмент, в който 200 хориста от формациите на града ще бъдат дирижирани от Диан Чобанов. С тях ще бъдат и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация. Изпълнители от АМТИИ ще изненадат публиката с лазерни арфи.

Main Menu