ВМРО очаква отчет за похарчените пари за откриването на ЕСК 2019/видео/

14 Ян 2019 13:54

Общинските съветници от ВМРО очакват отчет на общинската фондация „Пловдив 2019“ за похарчените средства около откриващото събитие за Европейската столица на културата. Общинският съветник и областен лидер на ВМРО Стефан Послийски заяви, че тогава ще се видят и парите за реклама на медиите, които пишат, че събитието е било уникално и великолепно.

"Когато правим събитие ние трябва да сме отворени към хората. Защото има събития, които са за трима души, а струват много пари. Няма смисъл да се води спор колко души са били на откриването...Имаше хора, които подкрепиха Пловдив. Те подкрепиха града си...въпреки студа, те бяха там без шалове и одеяла. Те не дойдоха за това, а да подкрепят Пловдив", това каза още Послийски и допълни, че надуването на бройката на зрителите е да се оправдаят огромните средства за откриването. Според него няма как един германски продуцент да улови и да пресъздаде духа на Пловдив.

Кметът на район Южен и лидер на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев заяви, че е искал българското и пловдивското да е повече в програмата. "Хората ръкопляскаха на Теодосий Спасов и Валя Балканска, но останалото явно не ги впечатли. Трябваше да се натърти, че Пловдив е древен и вечен с богата култура. Трябваше да се покажат пловдивските творци.", заяви Инчев.

Продължаваме с кредита на доверие, но той не е безрезервен. Фондацията нито дава отчет, нито информация за похарчените пари. Ако продължават да пренебрегват ОбС, ще преразгледаме позицията си, подчерта от ВМРО.

Main Menu