You Tube спря видеото от откриването в Пловдив на ЕСК 2019 заради съвпадение с ТВ Планета

20 Ян 2019 18:22

 

Видеото от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 бе спряно от You Tube заради съвпадение с кадри и музика от ТВ Планета. От няколко дни автоматичната система за разпознаване на съвпадащи мелодии е блокирала видеото в канала на фондация Пловдив 2019. Във връзка с това от фондацията Пловдив 2019 пуснаха разяснение по случая.

Ето и какво се казва в нея:

Видеото, публикувано от фондация "Пловдив 2019", от откриването на Европейска столица на културата в канала за споделяне You Tube и временното му спиране поради съвпадения с кадри, излъчени в програмата на телевизия "Планета" от системата на канала за автоматично разпознаване на съвпадащи изображения, благодарим на телевизията за бързата реакция и навременна намеса по изясняване на ситуацията.

 

Споделяме тяхната позиция по темата:

 

"Бащино огнище" е авторско предаване на телевизия "Планета", насочено към фолклора, традициите и днешния ден на България, което се излъчва в програмата на телевизия "Планета Фолк" и се публикува в канала за видеосподеляне YouTube. В него се отразяват и важните културни прояви в страната, а безспорно най-значимото през януари е откриването на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019". Събитието бе отразено от всички водещи телевизионни канали в страната, а в броя на "Бащино огнище" от 18.01.2019 г. бе включен разширен репортаж от официалната церемония в Пловдив и публикуван в канала ни в YouTube. Системата за автоматично разпознаване на YouTube е засякла съвпадения на нашето видео с вече публикуваното там видео на Фондация "Пловдив 2019" и е обявила конфликт, въпреки че нито "Пайнер", нито телевизия "Планета" са предявявали претенции по отношение на авторството на музикални фрагменти, използвани във видеоматериалите или изпълнители в програмата. Работим по въпроса да се свържем с YouTube и да коригираме недоразумението. Извиняваме се за неудобството."

Main Menu