Площад Централен и подлезът на Гладстон готови до старта на туристическия сезон

21 Ян 2019 14:13

Ремонтните дейности на основната пешеходна част от площад „Централен“ ще приключат до началото на туристическия сезон, това обяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че първите доставки на настилката са пристигнали и ще започне монтирането й. През февруари трябва да пристигне гранита от Македония и Босна. С Жорж Трак ще се обсъжда бъдещето на фонтана на площад Централен и къде ще бъде преместен.

Кметът Иван Тотев и днес не каза, кога ще приключи ремонтът или кога започва туристическия сезон. Той каза, че вече е готов техническия работен проект, който ще се депозира днес в Националния институт по паметниците на културата.

Общинският съвет трябва да вземе решение и за сумата, която ще се изплати на собствениците на имота до Централна поща. Предложената цена е от 600 хиляди лева.

Ние сме тук за да направим Пловдив най-прекрасния град. Не можем да си поставяме срокове, които да поставят качеството на изпълнението, коментира Тотев.

Между 15 и 30 март ще приключат и ремонтните дейности на подлеза на „Гладстон“. Кметът Тотев отрече, че 30 метровата кула може да е повредила съоръжението и за това да се забави ремонта му.

Main Menu