Иван Тотев няма да си вдига заплатата

06 Фев 2019 16:47

До дни започва работата по последните 500 метра от новия пловдивски булевард "Северен". Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. По отношение на една от най-важните пътните артерии не само на "Северен", а и на целия град - бул. Дунав, стана ясно че там върви процес по пълнене на дупките. Проектът за реконструкцията пък на бул. „Дунав“ ще бъде съгласуван с всички, имащи отношение към това, институции.

 "На „Кукленско шосе“ ще изградим асфалтови тротоари, като те ще бъдат споделени за велосипедисти и пешеходци. Това е така, защото трябва да спазим законовите изисквания за ширина на пътя и велоалеите, а и за да не губим една лента от пътното платно. „Кукленско шосе“ се развива като голяма пътна артерия. Този план е съгласно внесеният проект, който ще разглеждаме, като три милиона лева от бюджета на Пловдив са заделени за реализацията му. През това време и ВиК ще сменя тръбите, които трябва да се подменят.", каза Тотев относно забавянето на Кукленско шосе..

Кметът Иван Тотев каза още, че няма да си вдига заплатата. Аргументите му бяха, че това няма да се хареса на пловдивчани преди изборите. Преди дни той беше казал, че ще внесе в Общински съвет искане за увеличение на заплатата, но съветниците щели да определят размера й.

Площадът пред кино „Космос“ ще бъде включен в новото задание за проектирането му. Стойността му е 150 хиляди лева, уточни кметът Иван Тотев.

Той изрази увереност, че до края на месеца то ще бъде готово за съгласуване от САБ и КАБ с цел обявяване на обществена поръчка - конкурс. По думите на Тотев сумата на заданието е завишена в сравнение с предишната, заради включената нова площадна територия, на която в момента тече процедура по отчуждаване на павилионите.

Новите изискванията на заданието включват проучване на възможността в западната част на площада да бъдат оформени отделни допълнителни галерийни пространства. Тези допълнителни пространства за култура ще бъдат отворени към площада, а в центъра му или в някоя от зоните ще бъде бъде разположено кафене или летен бар за посетителите.

Проектът е съобразен с изпълнението на Генералния план за организация на движението, който предвижда прилежащата затворена улица към „Гладстон“ да бъде приобщена към площадното пространство.

Main Menu