Кметът на Северен Ральо Ралев откри реновиран физкултурен салон и площадка в ДГ „Славей”

07 Фев 2019 10:14

За децата в ДГ „Славей“ февруари започва с откриването на реновиран физкултурен салон – дълго чакана придобивка, която вече радва малчуганите, техните учители и родители.

Ремонтът се осъществи след настояване на кмета на района инж. Ральо Ралев за отпускане на целеви средства от общинския бюджет в размер на 12 300 лв., за да бъде отстранен проблемът с проникваща вода и влага в сградата. За по-малко от месец, това обясни директорът на градината Любка Биволарска, изцяло бе подновен физкултурният салон, както и външната прилежаща част на площадката до него – най-компрометирани от проникващата влага. Премахнати са старите плочи на външната площадка и е направена хидроизолация в основата на стените с цел да не прониква вода в сградата.

Инж.Ральо Ралев, който бе заедно с екипа си сред гостите на откриването, подчерта, че ремонтните дейности са били наложителни, за да се осигури сигурност, добра хигиена, удобство и естетическа среда за малките възпитаници на „Славей“. Шпакловка и полагане на мрежа по стените, грундиране, боядисване, нова дограма, освежени радиатори, нови плочи за външната площадка – това са част от основните дейности, конкретизира кметът, които преобразуват физкултурния салон в истинско царство за спортни игри и за занимания на децата с дейности над държавните образователни изисквания.

Точно това демонстрираха щастливите малки славейчета пред многобройните гости, дошли на откриването: играха футбол, рецитираха и пяха, рисуваха и гордо показваха какво са измайсторили. Веднага след традиционното разрязване на лентата присъстващите на събитието родители се присъединиха към благодарностите, които директорът Любка Биволарска и децата отправиха към инж.Ралев и целия му екип за съдействието и впечатляващият краен резултат.

Main Menu