В район Източен кметът Николай Чунчуков залага на вътрешноквартална инфраструктура

10 Фев 2019 15:29

В район "Източен" приоритет през 2019 година ще са детските площадки, облагородяването на междублоковото пространство, вътрешните улици ,осветлението, изграждане на паркинги на местата на премахнатите гаражи и довършването на пристройката на детската ясла на бул.Източен. Това обяви пред PlovdivskiNovini.bg кметът на района Николай Чунчуков. Той допълни, че откриването на новото крило на детската ясла може да се очаква през лятото. Чунчуков припомни, че пристройката е за две нови яслени групи за 40 деца. Ще се ремонтира оградата и двора, където ще се поставят нови съоръжения за игра.

Николай Чунчуков разясни, че облагородяването на междублоковото пространство ще включва и местата с премахнати гаражни клетки. През 2018 година администрацията премахна над 1000 гаражи. В момента се работи в пространството между ул.Цариградско шосе и ул Вратцата. “Терените, които остават след премахването, са в лошо състояние. Граждани постоянно идват при мен и се жалват от лошата гледка и искат да се облагороди. Това не става лесно, но идеята ни е да върнем състоянието на площите от преди 25 години - зеленина, пейки, детски съоръжения и т.н. “, коментира кметът на Източен. Чунчуков каза, че договорът за вътрешнокварталните ремонти е за 1 млн лева., но допълнително ще се поискат 300 000 лева. “С една такава сума можем да възстановим голяма част от площите пред блоковете. Трябва да направим една нормална среда на живот, а не да гледаме едни ръждиви и разкривени гаражни клетки.”, заяви той. Районната администрация на Източен ще поиска средства за нова детска площадка в кв. Изгрев.

Пари ще се поискат за ремонт на подлеза на Лев Толостой. Администрацията е сключила договор с фирма за поддържането на осветлението през цялата година. “Проблемът е голям, защото вандали чупят лампите, късат кабели и рушат съоръжението.”, каза Чунчуков и допълни, че ще се прави ремонт на настилката на този подлез.

Администрацията проектира връзката от квартал Тракия към ул. Бъндерица, която ще спомогне за по-бърза пътна връзка към бул. Марица-юг и северната част на града.

Тези дни в район Източен е стартирала работа по проект за две зелени стаи в училище Петко Р. Славейков. Така през топлото време учениците от 1 - 4 клас ще правят занятия. Идеята е съвместна с кмета на Пловдив Иван Тотев.

 

Main Menu