Печат на тази страница

Номинираха Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

11 Фев 2019 14:24

 

Структурите на НФСБ в Пловдив-град и област единодушно са номинирали лидера си Валери Симеонов за водач на листата на предстоящите избори за Европейски парламент по време на областна конференция, проведена в неделя. Това съобщи народният представител и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев на пресконференция в Пловдив днес. Участие в пресконференцията взеха и народният представител Славчо Атанасов, както и координаторите на НФСБ Андон Андонов и Костадин Гаров.
„Желанието на структурите на НФСБ по места е партията да отиде на предстоящите преговори, а след това и избори, подготвена и със силна кандидатура. Хората са категорични, че това е Валери Симеонов, тъй като общата позиция е, че само една лидерска номинация би активизирала максимално патриотичния вот“, подчерта Борис Ячев.
От партийните структури са изтъкнали като мотиви и външната политика, провеждана от лидера на НФСБ. Като работата на Валери Симеонов като член на ПАСЕ в 43-то Народно събрание, по време на която е осъществил поредица от европейски контакти и е участвал във взимането на важни решения. Като вицепремиер, той направи изключително много за защита на българските малцинства в чужбина, са посочили хората и са дали пример за Унгария и Украйна, където бяха открити български училища и бяха засилени изключително бизнес контактите.
Борис Ячев заяви очакванията тази номинация да бъде подкрепена и от другите партии в „Обединени патриоти“. Заедно с това има заявена подкрепа от различни организации и структури, чиито права Валери Симеонов е защитавал – като малките и средни търговци на горива и собствениците на казани за ракия.
„Досега няма номинация на някой от лидерите на партиите в патриотичната коалиция – това е първата. Отново ще подчертая – считаме, че издигането на лидер на една от трите формации ще мобилизира патриотичния електорат“, каза Борис Ячев.

Main Menu