Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски пита за монтирането на информационните табели по спирките

14 Фев 2019 16:09

Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски отправи няколко въпроса към кмета на Пловдив Иван Тотев относно започналото поставяне на информационни табели по спирките на масовия градски транспорт.

Ето и питането:

П И Т А Н Е
От
Стефан Послийски – общински съветник от
ППГОС „Патриотичен фронт“

Относно: Монтиране от ОП „Организация и контрол на транспорта“ на информационни табели по спирките на масовия градски транспорт .

Уважаеми г-н Тотев,
През изминалите дни в няколко електронни сайта прочетох информация, че от ОП „ОКТ“ са започнали монтиране на информационни табели по спирките на масовия градски транспорт. Информацията, която съдържа табелите е за номерата на автобусите, които минават и интервалите на движение. При направена от мен справка на „Профил на купувача“ на Община Пловдив и на общинското предприятие не открих информация за обявена процедура и за сключен договор.
Във връзка с гореописаното Ви отправям следното питане съгласно чл.80,ал.1 от Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет:
-Има ли подписан договор с Възложител ОП ОКТ и ако има каква е неговата стойност?
-Има ли разплатени средства по договора и ако има колко са тези средства?
-Какъв е предмета на дейност по този договор,кога е подписан, от кога влиза в сила и какъв е срокът за изпълнение?
-Какво е било основанието за сключването на такъв договор, кой е предложил сключването му, каква е процедурата която е проведена?
-„Признава ли“ по този начин Община Пловдив, че т.нар. Транспортен проект е провален в частта му изграждането на електронните табла по спирките на масовият градски транспорт? Ако това е признание за провала ще бъде ли потърсена отговорност и от кой?
-И последно- Можете ли към днешна дата и към датата на изготвяне на отговора към мен категорично и документално да кажете: - Електронните табла по спирките на масовия градски транспорт работят нормално и предоставят вярна и надеждна информация.

Уважаеми г-н Тотев,
Във връзка с чл. 80,ал.2 от Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет очаквам да получа писмен отговор.

С уважение,
Стефан Послийски
общински съветник от ППГОС „Патриотичен фронт“

 

 

Main Menu