Демонтираха фонтана на площад Централен /снимки/

18 Фев 2019 11:15

Малко преди обед беше демонтиран фонтана на площад Централен. "Стружката" ще бъде на съхранение при нейния автор Жорж Трак, това обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той обясни, че се чака документ, който да каже дали Община Пловдив е платила за него.

 "Спиралата“ напомня от къде е започнало формирането на Европейската цивилизация. Отчетливо се виждат 12-те винта на спиралата, символ на цикличноста и времето, под знака на което измерваме съществуванието си. И най-вече фонтанът е един енергиен мост между материалния и духовния свят реализиран от неръждаема хром-никелова стомана във водна среда“, написа по във фейсбук авторът на склуптурата Жорж Трак.

 

Кметът Иван Тотев каза, че ще бъде премахната и тоалетната в началото на Цар Симеоновата градина, която бе открита с мажоретки от предишния кмет Славчо Атанасов. Това се налага заради реконструкцията на площада и надлеза на ул. „Гладстон“, където трябва да се положи хидроизолация. След ремонта там ще бъде поставена модерна автоматична тоалетна като тази на ул. „Железарска“ в кв. Капана, добави кметът.

Main Menu