Манол Генов: Сергей Станишев има голяма роля за постигнатото по плана Макрон

07 Мар 2019 19:31

Социалистите в Кричим номинираха Сергей Станишев, Георги Пирински и Елена Йончева за представители в Европейския парламент. В дискусията по платформата на БСП за участие в Евроизборите и предстящите задачи се включиха народните представители Надя Клисурска и Манол Генов. Според депутатите на левицата е от особена важност да се направи необходимото изборите да са честни и да БСП да бъде победител в тях.
Надя Клисурска сподели, че в платформата на БСП е залегнало сериозно предизвикателство - промяна на социалния стълб, така че да доведе до създаването на добре функциониращи и справедливи пазари на труда, равно заплащане и равни права на трудещите се в ЕС. Според нея и политиката на европейската десница, и правителството на ГЕРБ не са направили необходимото в социалната сфера и това е довело до социална несигурност и засилено неравенство. Сред въпросите, интересуващи социалистите бе отхвърленото вето от новата коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП, и договорките по законодателството на страната. Всички бяха категоричи, че е важно да се направи необходимото и БСП да се върне в пленарна зала и отстоява правата на хората. „ГЕРБ в момента правят каквото си решат и в залата липсва силния глас на опозицията, която да разкрива управленските недомислия.“ , споделиха те.
На въпрос какво свършиха социалистите в ЕП народният представител Манол Генов обясни, че евродепутатите от БСП са постигнали победа, която правителството на ГЕРБ, колкото и да се опитва да си припише, не можа да постигне по пакета „Макрон“. И основна роля за това има президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев. Манол Генов разказа също, че има и други сериозни успехи, постигнати от лидера на европейските социалисти, като обновената позиция на ЕП за пълноправно членство на България в Шенген по всички граници, приета с голямо мнозинство преди месеци.

Main Menu