Протестиращите пловдивчани към кмета Иван Тотев: Война ще направим, но няма да си дадем парка! /снимки + видео/

13 Мар 2019 10:43

Протестиращите в защита на парка зад хотел Санкт Петербург днес простираха в Общинския съвет. В зала съветниците изслушаха Асен Костов, представител на протестиращите. Той каза, че за два дни са събрали над 1000 подписа в защита на парка. Костов поиска в ОУП статутът на терена да се смени в зона за градски паркове и градини и паркът да бъде включен в инвестиционната програма на Пловдив за закупуването и отчуждаването на имота от общинската администрация.

Кметът Иван Тотев бе посрещнат от протестиращите в Общинския съвет. Той заяви, че теренът е частен и тепърва ще се разговаря със собственика да не предприема крайни мерки и да не слага ограда, което е напълно законно. Тотев отново заяви, че Община Пловдив няма намерение да дава повече пари от 1.1 млн. лева, колкото е бил продаден за последно парка.

Протестиращите наобиколиха градоначалника и му връчиха част от подписката. 11-годишният Антон му даде една тетрадка с подписите на децата и поиска кметът Тотев да му обещае, че парка ще остане такъв и ще продължат децата да си играят в него. 83-годишната Димитрия каза на кмета Иван Тотев: Война ще направим, но няма да си дадем парка!

"След като се смени статутът на терена и той стане за зелени площи, тогава цената рязко пада и тогава може да се купи на по-ниска цена. Искаме да ни съдействате това да стане", каза Асен Костов на кмета Тотев, а той покани протестиращите днес в 13 часа в Общината.

Main Menu