Печат на тази страница

Николай Чунчуков: Над 10 паркинга ще бъдат изградени в Източен през 2019 год /видео/

15 Мар 2019 07:05

Продължава стартиралото преобразяване на междублоковите пространства в „Източен“. След двата паркинга на ул. Богомил и на бул. Цариградско шосе, които бяха завършени преди дни, тази година трябва да се направят още десет. Това съобщи пред PlovdivskiNovini.bg кметът на район Източен Николай Чунчуков. Той припомни, че паркингът на бул. Цариградско шосе 41 е за над 60 места. Пространството на гърба на блока от вход А до вход Д е изцяло преасфалтирано и облагородено. Там до скоро имаше стари и неугледни ламаринени гаражи. Паркингът се намира близо до едно от най-посещаваните места в квартала – парк „Изгрев“, който миналата година бе облагороден и обновен.

Другият паркинг на ул. Богомил е за 30 автомобила. Мястото е изцяло асфалтирано и обновено, а администрацията има готовност при желание на живеещите там да предостави места по новата наредба.
Кметът Николай Чунчуков заяви, че в момента на ул. Славянска се прави паркинг за около 20 коли. Той ще бъде готов до седмица. Районната администрация подготвя проекти за изпълнение над десет паркинга в района. Те ще се правят с допълнително финансиране от Община Пловдив. Още сме март месец, а в район Източен са готови четири паркинга, похвали се Чунчуков.

 

Николай Чунчуков припомни, че през миналата година в района са премахнати над 1000 гаража от междублоковите пространства. „Металните постройки бяха неугледни, а на някои места бяха превзели изцяло пространствата, дори възможността за преминаване на гражданите“, обясни той и посочи като друг пример последното облагородено пространство на „Богомил“ 71, където след вдигането на ВПС-та са се появили изкопи и огромни неравности.

Кметът подчерта, че и през 2019-та година основните приоритети в работата на район „Източен“ ще са вътрешнокварталната инфраструктура, обновяването на детските площадки, поддържането на парковете и качественото административно обслужване на гражданите.
“В най-скоро време започваме дейности по обновяването на детските площадки в района.”, каза кметът Чунчуков.

Main Menu