Студентите от ВМРО Пловдив продължават кампанията „Знаеш ли къде живееш?“

19 Мар 2019 15:43

 

Кампанията има за цел да запознае хората живеещи на дадена улица, която носи името на значима личност от българската история с автобиографията на съответния човек. След като в началото на месеца бе почетен един от водачите в националноосвободителните борби на Македония – Тодор Александров, на 15-ти Март бе отбелязана и годишнина от раждането на полковник Борис Дрангов, един от най-обичаните и уважавани офицери, участвали във войните за национално обединение. Картичките с лика на Дрангов бяха раздадени на преминаващи граждани покрай паметника на героя, както и на улицата в район „Северен“ носеща неговото име.
През вчерашния ден младежите отбелязаха и видния български общественик и революционер в Македония – Михаил Герджиков. Листовки с неговия лик и кратко житейско описание бяха раздадени в район „Тракия“ където се намира и улицата носеща неговото име.
„Всеки български гражданин трябва да знае на кой герои от нашата история е кръстена улицата на която живее. Трябва да знаем и помним нашите борци за свобода, нашите възрожденци, нашите поети и всички допринесли за славната българска история“, сподели Георги Канев, член на студентската организация на ВМРО Пловдив.

Main Menu