Четвърти за годината паркинг е изграден в район „Източен“

21 Мар 2019 11:10

 

В район „Източен“ е готов четвъртият поред паркинг от началото на годината. Той се намира на ул. „Славянска“ 93, на гърба на бившето АОНСУ и е с капацитет над 25 места, съобщи кметът Николай Чунчуков. Той допълни, че гражданите могат да подават заявления за кандидатстване по реда на новата общинска наредба, като паркоместата със скоби няма да са повече от 30 на сто от общия брой. Останалите ще са за свободно ползване от гражданите, уточни районният кмет.
В администрацията на „Източен“ отчитат голям интерес към паркоместата по Наредбата за местодомуване на моторни превозни средства. Само през миналата седмица са входирани 30 заявления от жители на квартала зад стадион „Христо Ботев“.
От началото на тазгодишната строителна програма в „Източен“ са изградени паркинги и са облагородени две междублокови пространства на улица „Богомил“ и едно на „Цариградско шосе“.
Подобряване на условията на средата на живот е сред основните приоритети в работата ни и през тази година, подчерта кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Main Menu