Стартира конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“

27 Мар 2019 14:19

Speedflow Bulgaria и Аграрен университет – Пловдив  имат удоволствието да поканят всички ученици на територията на град Пловдив да се включат в конкурса за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“, организиран по повод Деня на детето.

Конкурсът е отворен за ученици от I до XII клас от всички пловдивски училища, а наградата ще бъде изграждането на Ботанически кът в двора на училището на победителя. Новосъздаденото пространство може да бъде използвано за общообразователни цели, за отдих и култура.То може да се поддържа от учениците, насърчавайки любовта им към природата. И още много други позитиви.

Условия

  1. I.            Обемът трябва да е до 600 думи (една стандартна напечатана страница).
  2. II.Авторът има пълна свобода на изразяване и подход към темата.

    III.            Желателно е есето да бъде напечатано на компютър  и изпратено по един от следните начини:

  • ·         на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • ·         на адрес: ул. „Арх. Камен Петков“ № 1А, гр. Пловдив за SpeedflowBulgaria
  1. IV.            Да се посочат още: името на автора, клас и възраст, данни за контакт, както и името на учебното заведение.

 

Срокове

Старт на конкурса: 18 март
Краен срок за участие: 6 май 
Обявяване на победител: 13 май

Награда и събитие

Авторът на най-доброто есе ще спечели голямата награда - изграждане на Ботанически кът в двора на своето училище. Заедно с ученици и учители Speedflow Bulgaria ще озелени избраното за целта място с нови дървета, цветя, храсти.

Датата на събитието по озеленяване ще бъде съгласувана с училищното настоятелство.

Speedflow Bulgaria са приготвили и плакати в pdf. формат, които може да свалите от тук и да разпространите в училище.

Целта на конкурса е да се даде гласност на значението и ролята на Ботаническите градини в съвременния свят, да се насърчат младите да бъдат по-активни в грижата и опазването на околната среда, и, разбира се, да се помогне за създаването на повече зелени зони в училищ. и в град Пловдив.

 От 2017 година насам Speedflow Bulgaria и Аграрен университет -  Пловдив заедно с Община Пловдив и район „Тракия“ работят усърдно по възстановяването на Ботаническата градина в града под тепетата. Благодарение на множеството проведени доброволчески инициативи от Общината отпуснаха средства за изграждането на ограда около Ботаническата градина и в момента тече конкурс за избор на изпълнител на обществената поръчка за оградата. Повече информация тук: https://www.au-plovdiv.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0/%D1%81%D0%BC%D1%80-%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0

Main Menu