Сиди от ВМРО: Врагът на ЛГБТИ общността е християнският кръст! Това е война!

11 Апр 2019 10:59

 

С тези гневни думи в страницата си във Фейсбук, депутатът от ВМРО Александър Сиди, изрази възмущението си срещу провокативна изложба, готвена от Фондация „Пловдив 2019“.

Припомняме, че нейната артистична директорка Светлана Куюмджиева стана скандално известна с близалките с лика на Альоша и цяла поредица ЛГБТ прояви, предвидени в програмата на Пловдив като културна столица на Европа. Именно затова и по инициатива на общинските съветници от ВМРО от града беше свикана извънредна сесия в понеделник, на която беше обсъдена оставката на въпросното лице. Заради яростната защита на кмета Тотев и бойкота на общинарите от ГЕРБ обаче Куюмджиева продължава да е на поста си, въпреки недоволството на пловдивчани. Също така е важно да се подчертае, че „Пловдив 2019“ не е частна фирма, а фондация, която харчи държавни и общински.

Възмутително е именно с парите на данъкоплатците да се финансират подобни манипулативни, всяващи опасни антихристиянски и антиценностни внушения. Това е ясната позиция на ВМРО.

Това е война и ние ще я спечелим, категоричен е още Сиди.

Ето и пълния текст на позицията му във Фейсбук:

Вижте първата снимка! Красива, цветна. Оптимистична! Погледнете небето, Бялата кула в Солун. Прекрасна е, нали ? Сега погледнете втората. Нещо прави ли Ви впечатление? Грозни, озъбени хора. Хора с качулки. Няма небе, има дим. Има опасност. Има кръст! Това са две снимки от изложбата, която прави организацията на гейовете и лесбийките в Пловдив, платени с нашите пари от Светлана Куюмджиева от Фондация „Пловдив 2019“.

Това не е безобидна изложба! Това е политическа пропаганда. Това е заплаха за нашите ценности! Тези две снимки са внимателно подбрани. Те показват красивото и грозното. Бялото и черното. Те показват ясно и точно, кой е врагът на ЛГБТИ общността и това е КРЪСТЪТ! Това е ВОЙНА! Тези хора трябва да знаят, че когато сеят ветрове, ще жънат бури!

Тази война НИЕ ще я спечелим!

Main Menu