Национален форум „Предизвикателствата пред общините и партньорството с държавата“ в Пловдив

15 Апр 2019 15:14

На 16 и 17 април 2019 г. в Империал Пловдив Хотел & Спа ще се проведе национален форум „Предизвикателствата пред общините и партньорството с държавата за реализация и развитие на социалните услуги в съответствие с новото законодателство“, организиран от Община Пловдив и Национален алианс за социална отговорност в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.

На събитието ще присъстват над 100 представители на общините в България, ангажирани със социални дейности и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на социални услуги от цялата страна.

Във форума се очаква да се включат министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, изпълнителният директор на АСП г-жа Румяна Петкова, зам.-кметът на Община Пловдив г-н Георги Титюков, председателят на НАСО г-н Георги Георгиев, представители на държавни и общински институции от социалната сфера.

Програмата предвижда участие в дискусиите на представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването Министерството на образованието и науката, Агенцията за социално подпомагане, Община Пловдив, Национален алианс за социална отговорност, общини и др. В рамките на събитието е предвидено връчване на юбилейни национални награди на НАСО.
Основният акцент във форума ще са новите отговорности на общините, следващи от приемането на Закона за социалните услуги, Закона за личната помощ и Закона за хората с увреждания. Ще бъдат представени и дискутирани възможностите за сътрудничество между социални услуги, работодатели, местни и държавни власти в подкрепа на хората с увреждания, предоставянето на интегрирани междусекторни услуги и пр. Всяка от темите в програмата е актуална и важна за всички заинтересовани страни и е формулирана около водещи въпроси и потребности в социалната сфера. Събитието осигурява широка трибуна за обсъждане на връзката му настоящето и бъдещото развитие на социалните услуги в България.

Националният форум е част от поредица събития в тазгодишната програма на НАСО, посветена на 10-годишнината на организацията, чиято цел е развитие на партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.

За повече информация:
Веселина Ботева
директор на дирекция „Социална политика“, Община Пловдив,
член на УС на НАСО
тел.: 0889 404 597, email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Main Menu