Печат на тази страница

Борислав Инчев и съветниците на ВМРО искат пари за паркинги и ремонта на ДГ "8 май"

15 Апр 2019 15:12

 

Четири предложения за изменение на Бюджет 2019 ще входират съветниците от ВМРО-Пловдив преди, това съобщи лидер на пловдивските войводи Борислав Инчев.

Едно от тях касае проблема с липсата на паркоместа в ПловдВсичките предложения на войводите са на обща стойност 1 643 000 с ДДС и те трябва да се вземат от парите за ремонт на "Кукленско шосе". "Предложението идва вследствие думите на кмета Иван Тотев, който искаше да вземе парите за купуване на паркове. За последните две бюджетни години бяха заделени по 3 млн лева за Кукленско шосе, но нищо не се случва и затова огромни публични средства стоят неизползвани, коментира Борислав Инчев.ив. Инчев каза, че освен първата копка на многоетажния паркинг в Западен и разширението на паркинга на зала Колодрум, не се предвижда нищо за решаване на проблема. ВМРО ще поискат 1 000 000 лева за изграждане на паркинги във всички райони, а разпределението на средствата трябва да стане от администрациите на Общината.

Друго предложение е за чакащият се ремонт на детска градина "8 март". "Тук има проведена и финализирана процедура по избор на изпълнител, но дотам. Пари няма отпуснати от Община Пловдив и ремонтът не е започнал.", каза Борислав Инчев. Той допълни, че  родители и учители вече негодуват заради пълната неяснота в ситуацията. "Общината трябва да даде 453 000 лева за ремонта на градината. Казват, че имат ангажимент към район Южен, но нищо не се прави. Същото беше и с парите за новата градина на бул. Александър Стамболийски. Средствата бяха обещани, но Общината си ги взе.", заяви Борислав Инчев.

 

Войводите ще предложат и да се даде 100 000 лева на район "Северен" за събаряне на незаконни постройки там. "Предлагаме за тях, защото само те ни изпратиха ясна сума за премахване на незаконни постройки в района. Трябва да стане ясно, че сумата е за постройки върху уличната регулация.", каза Борислав Инчев.

 

 

Main Menu