Полицията с драконовски мерки за Ботев Пловдив - ЦСКА

17 Апр 2019 09:07

Драконовски мерки предприема пловдивската полиция за охрана на първия полуфинал от турнира за Купата на България между Ботев Пловдив и ЦСКА София в квартал Коматево.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицаите ще следят да не се допускат инциденти на територията на града. Ще се правят и щателни проверки за носене на забранени предмети от публиката.

Създадена е организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона, а феновете ще бъдат придружавани от полицейски екипи, докато се придвижват.

Възможно е от 17.00 до 22.00 ч. да бъде въведена временна организация на движението по ул. „Коматевско шосе“ и ул. „Захаридово“, до кръстовището с ул. „Драговец“. Пловдивската полиция призовава феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона от 16.30 ч. и напомня, че нарушителите ще бъдат санкционирани.

Купата е шанс и за двата отбора да вдигнат трофей през сезона, което предвещава сериозна борба. Пловдивчани са допълнително мотивирани, тъй като трофеят ще им даде възможност да участват в евротурнирите, докато ЦСКА-София има тази възможност и през първенството, където върви втори на 3 точки от лидера Лудогорец.
Вчера Локомотив Пловдив постигна убедителен успех с 4:0 над Септември и направи огромна крачка към финала в София, но днешните съперници едва ли ще решат толкова категорично изхода на сблъсъка преди реванша на 24 април на “Българска армия”. Очакванията са и двата отбора да подходят предпазливо в този първи сблъсък.

Main Menu