Александър Сиди: Сложихме край на социалния паразитизъм

19 Апр 2019 13:36

 

 

Месечните социални помощи ще бъдат обвързани с полагането на общественополезен труд, участието в програми за ограмотяване и повишаване на квалификацията. Така ВМРО прекратява практиката едни хора да разчитат единствено на държавна издръжка. Това става факт, след като днес на второ четене днес депутатите в Народното събрание приеха предложението от Искрен Веселинов, Александър Сиди и депутати от ПГ „Обединени патриоти“ за промени в Закона за социално подпомагане.

Александър Сиди – депутат от ВМРО подчерта, че това е поредната законодателна промяна, която гарантира реализиране на концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.

С приемането на Законопроекта за изменение и допълнение на Патриотите ще се подпомогне развитието на лицата, които получават плащания през Закона за социално подпомагане и те ще имат възможност за справедливо участие на пазара на труда в България. Ще се намали изтичането на публичен ресурс и ще се прекрати професията „трайно безработен“. Засилва се контролът върху мерките за повишаване на образованието и придобиване на трудови компетенции и квалификация.

Main Menu