Шарен пъстър екофестивал в ДГ „Весела“ за Седмицата на Земята

23 Апр 2019 19:02

 

Шарен пъстър екофестивал ще се проведе в детска градина „Весела“ по повод Седмицата на Земята. Детското заведение е украсено с билбордове, пана и цветя за празника. Тържеството ще бъде открито с танц, посветен на екологията, подготвен от децата от IV-та група с преподаватели Мариана Тушева и Севда Хаджиева. След това манекени, облечени с атрактивни костюми, изработени от отпадъчни материали – хартия, картон, найлон, капачки и дискове ще дефилират пред своите връстници и учители. Облеклата са създадени с много въображение и любов от малчуганите и техните родители, баби и дядовци.
Специални гости на празника ще бъдат кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев и заместник-кметовете Лариса Кътова и Калоян Георгиев. Те ще оценяват и най-цветните и оригинални костюми.
„Идеята на фестивала е да научим децата, че природата трябва да се пази чиста, да се пести водата, да се засаждат цветя и дървета и да се събират разделно отпадъците“, коментира директорът на ДГ „Весела“ Тодорка Пенкова. Тя уточни, че детското заведение разполага с екознаме, екоекипи, екокоденс и екоемблема.
Екофестивалът ще се проведе на 24 април 2019 г. (сряда) от 11 часа.

 

 

Main Menu