Елена Аксиева: ВОЛЯ ще иска по-строги санкции за чиновниците, които прокарват „джендър идеология“

24 Апр 2019 16:10

Партия „Воля“ ще поиска по-строги санкции за чиновниците, които продължават да прокарват в учебните заведения теми за третия пол. Глоба в размер на една работна заплата за държавни служители, които прокарват „джендър идеология“, предлагат от партията. „Заедно с експерти обмисляме административни наказания за чиновници, които си позволяват да прокарват чужди идеологии, които противоречат на българската Конституция и които застрашават психиката на нашите деца и българските семейства“, обяви депутатът от „Воля“ Елена Аксиева.

"От няколко дни граждани ме алармират, че при кандидатстване за ясли и детски градини в Пловдивска община, след попълване на електронната бланка им се появява "Първи Родител" и "Втори Родител" вместо традиционните майка и баща. Граждани алармираха и медиите, че формулировката ”Родител 1” и ”Родител 2” се е появила в електронна бланка и на Столична община. С нея се кандидатства в детските градини в София. ВОЛЯ настоява за незабавна корекция на бланките и в двете общини! Категорични сме, че трябва да се вземат спешни мерки, като настояваме за строг контрол и мониторинг на всички материали, преди да се спуснат към училищата. Трябва да защитим и предпазим нашите деца от чужди влияния!“, коментира пловдивската депутатката. 

Аксиева поиска Министерството на образованието да вземе спешни мерки за строг контрол на всички анкети, материали и допитвания, които се спускат за попълване на ученици и родители от училищата.

 

Main Menu