Съседско хоро се изви в кв.Христо Смирненски след неочаквана серенада под прозорците на блоковете

27 Апр 2019 17:10

Изключително емоционално, топло, с радост, реагираха жителите на квартал „Христо Смирненски“, район Западен, Пловдив, на неочаквана серенада под прозорците на блоковете им тази седмица. Екипът на предаването „Ася в страната на талантите“ проведе второ събитие от поредицата „Серенада-Изненада“, което е по проект от Културния календар на Община Пловдив.

В първата част беше отделено време за поп музика, за любими български и световни хитове. Тук се включиха младите таланти Ива Димова, Иван Назлъмов, Константин Велев, изпълнители от Музикален център Мюзик Арт, както и пеещият полицай Любен Петров.

Втората част на серенадата беше за любителите на народната музика, а в междублоковото пространство на улиците „Юндола“, „Чемшир“, „Орфей“ и „Дивна“ засвириха музикантите на Конушенски народен оркестър, с ръководител Никола Илиев. С тях беше и народната певица Таня Досева. Много развълнувани хора, много радост, много топли думи към екипа и към участниците, огромна вълна на благодарност, всичко това – от жителите на квартал „Христо Смирненски“.

Водещата Ася Антонова отбеляза, че хорото в район Западен се изви по-дълго и по-голямо, отколкото в район Централен. Вследствие, на което, веселието стана още по-голямо, рязва се и българското знаме. Една изключително приятна, романтична, априлска вечер, в произволно избрано междублоково пространство, в Пловдив. И много заедност, усмивки, радост, много приятни общосъседски преживявания, какъвто е и един от главните акценти на проекта – възкресяване на добрите съседски отношения.

Вълнуващата вечерна серенада ще бъде излъчена в началото на месец май по Пловдивска Обществена телевизия. А екипът на предаването „Ася в страната на талантите“ вече избира междублоково пространство в друг квартал на Пловдив, за да реализира поредната „Серенада-Изненада“, в средата на месец май.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

Main Menu