Два буферни паркинга за 5000 паркоместа в Раковски за всички, които искат да видят папа Франциск на 6 май /снимки + видео/

02 Май 2019 14:42

Всички, които искат да видят папа Франциск по време на
посещението му на 6 май в Раковски, ще могат да го
направят. Той уточни, че мерките ще бъдат сериозни, но не и "драконовски" и движението на хора пред двете църкви ще бъде свободно. Това каза кметът на общината Павел Гуджеров.

За целта обаче гражданите ще трябва да се позиционират пред църквата "Пресвето сърце Исусово" не по-късно от 9,30 часа, по-същото време ще се затворят за движение и улиците, по които ще мине Светият отец с папамобила си, каза още Гуджеров.

След 9,00 часа на 6 май в Раковски ще може да се влиза само през селата Шишманци и Брезово. За движение ще бъдат затворени улиците от централната градска част, както и пътните връзки между кварталите "Парчевич" и "Секирово" с кв. "Ген. Николаево". За гостите от страната са осигурени два буферни паркинга с по над 5000 паркоместа - пазарът в кв. "Секирово" и селскостопанското летище на кв. "Ген. Николаево". Желаещите да нощуват в каравана или на палатка на 5 срещу 6 май могат да го направят на градския стадион, допълни кметът.

Директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че за обезпечаването на събитието са ангажирани много полицейски сили, в това число и от други региони. По думите на Илков достъпът до двата храма е уреден от църквата, а до площадите пред двете църкви ще се стига през специални зони за достъп.

 

В Раковски папата ще пристигне около 10,30 часа, а Светата литургия за първото причастие в храма ще започне в 11,15 часа.

Около 14,30 часа папа Франциск ще потегли към храма в кв. Секирово "Св. Михаил Архангел", където ще се състои среща-беседа с представители на всички енории и движения в западното православие.

 

Main Menu