Здравко Димитров: Да победи по-добрият! Иван Тотев: Направете един празник, купата е в Пловдив! /снимки + видео/

09 Май 2019 10:58

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев поканиха ръководствата на двата футболни клуба Ботев и Локомотив, водачите на футболните агитки и директорът на полицията на града на тепетата старши комисар Атанас Илков, на среща преди финала за Купата на България. Здравко Димитров се обърна към всички с думите: Нека победи по-добрият! "Обръщам се специално към феновете. Внимавайте какво правите преди и след срещата. Нека се получи един празник за Пловдив и да се представим добре пред цяла България. Да покажем, че сме спортната и културната столица. ", заяви Здравко Димитров. Той подари на ръководствата на двата клуба две бутилки специално шампанско за финала. Кметът Иван Тотев каза, че тази среща е много важна. "За първи път двата клуба ще играят един срещу друг на финала. И двата отбора са победители. Важното е, че Купата ще е в Пловдив. Тя ще бъде представена в 12 часа в Общината. Ще има празник с отбора победител. Над 15 000 души ще бъдат на стадиона. Сериозно трябва да се обърне внимание на пътуването. Да направим един празник. ", заяви кметът Тотев.

Шефът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски призова да спре враждата между двата клуба и да почнат да правят спорт в града. "Интригите трябва да се забравят. Да се събираме заедно, както днес, и да си говорим как да правим по-добър спорт и футбол в Пловдив. Да покажем истинските мачове у нас, че са в Пловдив.", каза Крушарски.

Президентът на Ботев Иван Йотков каза, че Пловдив е градът на истинския спорт."Исторически финал. Трябва да представим Пловдив по най-добрият начин пред цяла България", каза Йотков. Бившият футболист и шеф в Ботев Костадин Костадинов заяви, че финала, който е играл 1981 година няма нищо общо с този.

Финалът ще се проведе на 15 май от 19.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

 

Main Menu