Общинският съветник Иван Петков пита кмета Иван Тотев за разширението на бул. Васил Априлов

15 Май 2019 11:00

Общинският съветник от БСП Иван Петков отправя питане до кмета Иван Тотев в четвъртък на сесията на ОбС за разширението на бул. “Васил Априлов” и ремонта на кръстовището на до Областна управа.

 Ето и питането:
 
Уважаеми Г-н Кмете,
В редица документи на Общината е предвидено разширението на бул. “Васил Априлов”. Още в ОУП (2007 г.) е проектирано това разширение, след това е предвидено в ГПОД (2012 г.) и в Интегрирания план за развитие на Пловдив 2014 – 2020 г. Вие, в много свои изказвания, предадени от медиите, сте декларирали своето желание да завършите реконструкцията на бул. “Васил Априлов” с разширението му в участъка между бул. “Пещерско шосе” и бул. “Шести септември”. На 16.08.2017 год. на мое питане Вие сте отговорили, че предстои реализация на проекта за разширение. От публикации в медиите е известно, че ВиК инфраструктурата под бул. “Васил Априлов”, в участъка от бул. “Шести септември” до моста над река Марица, е силно компрометирана и се нуждае от спешен ремонт. От ремонт се нуждае и кръстовището на бул. “Шести септември” и бул. “Васил Априлов”.

Във връзка с гореизложеното, моите въпроси към Вас са:

1.Кога ще обявите обществена поръчка за разширението на бул. “Васил Априлов” от бул. “Пещерско шосе” до бул. “Шести септември”?
2.Има ли окончателно решение за реконструкцията на кръстовището между бул. “Васил Априлов” и бул. “Шести септември” – кръгово или светофарно?
3.Кога ще обявите обществена поръчка за ремонта на подземната инфраструктура на бул. “Васил Априлов” в участъка между бул. “Шести септември” и моста над река Марица?
4.Ще има ли реконструкция на кръстовищата на бул. “Васил Априлов” с бул. “България” и бул. “Дунав” и кога?
5.Има ли осигурено финансиране на тези обекти и колко ще струват на общинския бюджет?

Очаквам да получа писмен отговор, който да бъде огласен на следващото заседание на Общински съвет.

Main Menu