Вдигат цените на билети в Природонаучния музей, взимат нов лазарен прожектор

16 Май 2019 10:26

С един лев се увеличават цените на някои билети в Природонаучния музей в Пловдив. Това реши Общинския съвет на града, който прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени за услуги на територията на Община Пловдив. Директорът на музея Тодор Тодоров заяви, че трябва да се купи нов лазарен прожектор за планетариума. Той ще струва 102 000 лв и е с гаранция 5 години, а в сумата влизат и филмите. "Музеят е най-добрият в страната. Има приходи от 200000 лева. Сегашният прожектор е на лампи и не отговаря на качеството. 2 пъти се сменят лампите, които са по 6000 долара. Дори с3D очилата не се достига високото качество на образите. Новата технология е от средата на 2018 година", каза Тодоров. Кметът Иван Тотев каза, че трябва да се развива музея.

Възрастните ще плащат по 6 лева за експозиция, а ученици и студенти - по 4 лева, вместо по 3. Билетите за експозицията за деца до 7-годишна възраст са с цена 1 лева.

Стойността на билетите за вход в Планетариума за 2D филми са съответно – 3 лева за деца до 7 години, по 7 лева за ученици и студенти, а за възрастни – 10 лева.

За 3D филми билетът за възрастни е 11 лева, за ученици и студенти – 8 лв., а за деца до 7 години – 4 лв.

Новите цени влизат в сила от 1 юни.

LGarden

Main Menu