Пореден рекорд регистрира четвъртият Народен събор в „Лаута“

16 Май 2019 15:15

 

 

С пореден рекорд ще се запомни тазгодишното издание на Народен събор в Пловдив. През изминалия уикенд над 65 хиляди човека посетиха парк „Лаута“, където среща си дадоха 4000 участници от цялата страна.
Тази година заради разширения мащаб на събитието бяха изградени три сцени. Обектите, в които се продаваха занаятчийски произведения, сувенирите и кулинарните изкушения бяха подредени на дължина от един километър.
Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров благодари за съдействието на "Общинска полиция“ и "Общинска охрана“, на ОП "Чистота“ и ОП "Градини и паркове“, както и на посетителите на Четвъртия Народен събор и го превърнаха в незабравим празник.
По време на фестивала имаше концерти на Виевската група, Николай Славеев и бенд, Ансамбъл „Тракия“, Академичен фолклорен ансамбъл и оркестър към „АМТИИ проф. Асен Диамандиев“, както и на много гайдарски състави, ансамбли, читалища, училища, клубове за народни танци и самодейци.
Посетителите можеха да избират и между уроци по народни танци, училище за народни инструменти, хоротека, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии демонстрираха уменията си, както и фермерски пазар.

Main Menu