В „Северен” отбелязаха 55 години ДГ „Бреза“

17 Май 2019 12:11

 

Деца и учители, родители и официални лица станаха участници в незабравимо тържество по случай 55 години от основаването на ДГ „Бреза“. Под мотото „Любим дом на поколения деца“ детското заведение отпразнува годишнината с много настроение, песни, танци, снимки, подаръци. Директорът на градината Нели Димитрова посрещна десетки официални гости на събитието: инж.Ральо Ралев - кмет на район „Северен“, Лариса Кътова – заместник-кмет, образователни експерти от Община Пловдив и директори на детски и учебни заведения от целия град. Присъствието им е жест на внимание към една от най-успешните образователни институции за деца в града, която се отличава с отлично благоустроен двор и красив вътрешен дизайн – нещо, което е основателна гордост за стопаните на детското заведение.

Г-жа Димитрова поздрави всички присъстващи на празника и връчи благодарствено писмо на кмета на район „Северен” инж.Ралев за ползотворното сътрудничество и помощта, която е оказвал на детската градина през последните осем години. Благодарности инж.Ралев получи и за открития на 12.12.2012 г. филиал на детското заведение, в който и до днес се възпитават и обучават нашите деца.

Кметът благодари на директора и на педагогическия екип за начина, по който вършат работата си и правят възпитаниците си жизнерадостни, а родителите – спокойни за здравето и успешното развитие на децата им.

Полетелите бяло-зелено-червени балони известиха началото на празненството, в което парадът на приказните герои бе последван от вихрени народни и модерни танци и драматизация на любими приказки. Всяко дете намери мястото си в пъстрата мозайка на тържеството, а щастливите родители не спираха да ръкопляскат и да снимат.

На финала на събитието малчуганите бяха нетърпеливи участници и в най-важния ритуал при годишнина - разрязването на огромната торта, възвестено от разноцветни фойерверки и конфети.

Main Menu